Första maj!

Det är ju på den här dagen vi samlas under fanorna. Som vi umgås, uttrycker våra drömmar, vår glädje, vår frustration och vår solidaritet.

Men det är inte som vanligt i år. Ur tomma intet kastades vi ner i en djup kris. Mänsklig och ekonomisk. Tillsammans kommer vi ta oss igenom den.

Men trots att vi är där vi är måste vi drömma. Det gör jag, det gör vi socialdemokrater. Och jag tror tiden är rätt att göra det nu. Peka ut riktningen för vart vi ska när stormen bedarrat.

Vad för värld är det vi ska sträva mot då?

För snart 75 år sedan fick vi socialdemokrater den uppgiften i efterkrigstidens Sverige. Vi byggde ett nytt Sverige, med sociala reformer, trygghet och jämlikhet byggde vi det Sverige vi känner idag.

Då som nu var det ur en mycket svår ekonomisk situation. Men vi visste då att vi genom investeringar i människor och samhälle skulle få skörda frukterna.

Vi vet att vi kan göra det igen. Att nu bygga ett hållbart samhälle där vi kan vara säkra på att generationerna efter oss ges rätt förutsättningar att fortsätta strävan mot ett bättre samhälle. Vi har nu chansen att bygga något nytt, något bättre. Vi har gjort det förr. Efter att stormen bedarrat och vi lagat seglen stakade vi ut riktning och började resan. Låt oss göra detsamma igen. Ett hållbart samhälle, ett starkare samhälle.

Filip Reinhag, regionråd

facebook Twitter Email